gdzie zamontować radio Presidet w O2 FL?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • autovip
    Classic
    • 2011
    • 6

Ale chłodniej w czaszkę będzie :szeroki_usmiech
  • DAN V8
    Classic
    • 2010
    • 30

Witam.
    Mam pytanie gdzie proponujecie zamontować radyjko President Johnson II (głosnik z przodu radia) w O2 FL?
    Ja tak przygladałem sie na wnetrze to uznalem ze albo standardowo miedzy fotelem pasazera a tunelem, lub... przy skrzyni biegów tam gdzie jest schowek, pod radiem. Pytanie tylko czy po demontarzu schowka (wnetrza) zmiesci sie to radyjko?

z góry thx

Komentarz

• Grzegorz56
      Rider
      • 2010
      • 266
      • Octavia II (1Z3)
      • CDAA 1.8 TSI 160 KM

Rozważ jeszcze w schowku z lewej strony pod kierownicą. Po wyjęciu otwieranego schowka masz sporo miejsca na zamontowanie CB. Dodatkowo masz bliski dostęp do bezpieczników oraz łatwe poprowadzenie kabla antenowego.

Komentarz

• DAN V8
        Classic
        • 2010
        • 30

z lewej strony pod kierownica? Masz kolego moze zdjecie? ostatnio jak siedzialem w tym autku w salonie szukalem miejsca w schowkach itd a tego schowka nie zauwazylem...

Komentarz

• BartekD
          Classic
          • 2011
          • 30

Re: gdzie zamontować radio Presidet w O2 FL?

Zamieszczone przez DAN V8
          Witam.
          Mam pytanie gdzie proponujecie zamontować radyjko President Johnson II (głosnik z przodu radia) w O2 FL?
          Ja tak przygladałem sie na wnetrze to uznalem ze albo standardowo miedzy fotelem pasazera a tunelem, lub... przy skrzyni biegów tam gdzie jest schowek, pod radiem. Pytanie tylko czy po demontarzu schowka (wnetrza) zmiesci sie to radyjko?

z góry thx
          Twoje radio wielkosciowo jest jak moje jfk II takze poponuje umiejscowic je zmiast popielniczki
          Unlimited space to host images, easy to use image uploader, albums, photo hosting, sharing, dynamic image resizing on web and mobile.

w tym momencie siedzi u mnie jescze glebiej po zmianie koncowki kabla antenowego na katowy.
          nurtuje mnie tylko jak zaslepic dziure pomiedzy radiem lewarkiem biegow ale mysle ze juz wpadlem na cos...

Komentarz

• DAN V8
            Classic
            • 2010
            • 30

o tym tez myslalem napisalem w pierwszym poscie. Ale ja myslalem zeby je wlozyc glebiej zeby moc zamknac "schowek" zeby nie korcilo kogos przywlaszczyc sobie radyjko ew. jesli jest za plytko to bluze albo inne "przescieradlo" na radyjko i swiety spokoj... chociaz wtedy tez moze wzbudzac cieakwosc

Komentarz

• Maicroft
              Moderator
              S_OCP MemberModeratorr
              • 2004
              • 25757
              • Audi

No to takie radio jest wielkosci Unidena 520, wiec wchodzi bez problemu do schowka i mozna go zamknac.
              Spritmonitor.de

Komentarz

• Grzegorz56
                Rider
                • 2010
                • 266
                • Octavia II (1Z3)
                • CDAA 1.8 TSI 160 KM

Proszę bardzo.
                Załączone pliki

Komentarz

• BartekD
                  Classic
                  • 2011
                  • 30

No nie wiem czy tam wejdzie ja tez tam chcialem miec radio niestety moje nie weszlo.
                  Co do Harrego III i tego jak to zrobil Grzegorz56 to Harry ma wymiary:12,5 x 4,5 x 15 cm
                  A jhonson II 17 x 5,2 x 15 mm
                  dla porownania moj JFK ma szerokość 180 mm, wysokość 41 mm, głębokość 188 mm.
                  a przy popielniczce spokojnie zrobisz tak zeby wieczko od popielniczki zakrylo ci radio.

Komentarz

• mottom
                    Drive
                    • 2010
                    • 82

mam jeszcze z poprzedniego auta johnsona II, ale nie znalazłem dla niego miejsca w O2 - musiałem zmienić (wybrałem Harrego III) -> montaż zamiast schowka pod przełącznikiem świateł :roll:
                    O2 SCOUT 1,8 TSI

Komentarz

• DAN V8
                      Classic
                      • 2010
                      • 30

czyli johnson II sie nie zmiesci pod przełacznikiem swiateł? wiec zostaje tylko miejsce popielniczki tak?

Komentarz

• mottom
                        Drive
                        • 2010
                        • 82

nie zmieści się
                        O2 SCOUT 1,8 TSI

Komentarz

• DAN V8
                          Classic
                          • 2010
                          • 30

Tak zastanawiam sie czy moze kupic nowe radyjko do nowego autka a johhnsona zostawic do drugiego...
                          Moimi faworytami sa:

a co wy polecacie?

apropo anteny... mam antenke do niego sirio ML 145 na magnesie ale zastanawiam sie czy moze by zamontowac na relingu te albo inna (leszpa, dluzsza) antene. Jesli chodzi o moja obecna to jest ok, nie spadła nawet przy 250km/h problem w tym ze boje sie ze porysuje mi bagaznik w nowej O jak ja tam schowam.

Komentarz

• BartekD
                            Classic
                            • 2011
                            • 30

z tych ktore wymieniles bierz jfk II, nie jest to radio kompaktowe jak harry ale jakosciowo czuc roznice. mialem na magnesie sirio ml145 swietny zestaw. teraz mam sirtela force 27 90cm na magnesie- co prawda nie daje tyle co 1,5m ale na miasto jest spoko i miesci sie w podziemnych parkingach. Na reling nie bierz anteny musi byc dobrze umasowiona antena. Jak cos to na uchwyt na klape lub dziura(ale tego nie polecam). Najwygodniej magnes

Komentarz

• lampion
                              Ambiente
                              • 2010
                              • 198
                              • Octavia II (1Z3)
                              • CLCB 2.0 TDI CR 140 KM

Dan V8 jeżeli nie chcesz okaleczać swojej niuni to polecam Albrechta 6890 z anteną President Sirio III. Radyjko ma zdejmowany panel który idealnie mieści się w miejscu na popielniczkę (pod panelem klimatyzacji). Trzeba się trochę narobić żeby je zamontować ale efekt jest rewelacyjny. Jeśli jesteś zainteresowany to w ciągu dnia zrobię fotki i Ci wyślę jak to wygląda u mnie. Minus tego jest taki że za zestawik trzeba zapłacić ok. 800 PLN.
                              Pozdrawiam

Komentarz

• DAN V8
                                Classic
                                • 2010
                                • 30

kolego przy cb $ nie graja jakiejs wiekszej roli, kupuje sie zestawik na lata wiec no problem. Po za tym 3-4 trasy i zestaw zwraca sie w ponad 100% (kilka kontroli drogowych ominietych dzieki cb) za swoj obecny zestaw jakis czas temu jak johnnson II był nowoscia dalem ok 1000zł i nie zaluje.
                                Kolego jak wyglada technicznie to radyjko? przyznam sie ze ja uznawalem do tej pory tylko presidenty. Powiedz mi czy Twoje cb ma RF-gain? (czasami brakuje tego w moim obecnym)

Komentarz

• BartekD
                                  Classic
                                  • 2011
                                  • 30

kolego przy cb $ nie graja jakiejs wiekszej roli, kupuje sie zestawik na lata wiec no problem. Po za tym 3-4 trasy i zestaw zwraca sie w ponad 100% (kilka kontroli drogowych ominietych dzieki cb) za swoj obecny zestaw jakis czas temu jak johnnson II był nowoscia dalem ok 1000zł i nie zaluje.
                                  Kolego jak wyglada technicznie to radyjko? przyznam sie ze ja uznawalem do tej pory tylko presidenty. Powiedz mi czy Twoje cb ma RF-gain? (czasami brakuje tego w moim obecnym)
                                  DAN V8 jeżeli to ma być zestaw na lata to nie kupuj albrechta. Kup JFK II( o klase wyzsze radio od Albrechta) lub jak już szalejesz to Jacksona II (ok.1200zł) albo Walkera (chyba cos kolo 550zł). Co albrecht ma fajne to zdejmowany panel, reszta na korzyśc wymienionych przezemnie presidentow.
                                  Na podparcie moich slow podpinam watek uztykownika JFK II ktory kupil Albrechta o ktorym mowisz

Komentarz

• DAN V8
                                    Classic
                                    • 2010
                                    • 30

zapomnialem dodac ze chcialbym zeby wyglad radia był nowoczesny. JFK czyli natspeca herberta wg. mnie ma takowy wyglad. Jackson troche kojarzy mi sie z wieza hi fi firmy unitra na pcozatku lat 90 podbny design. Chociaz bebechy pewnie ma wysokiej jakosci, sama cena juz to mowi
                                    Niby co do radia wyglad nie powinien grac zbyt duzej roli ale to jak z kobietami, niby mowimy im, nie patrzymy na wyglad a na wnetrze, ale jednak jak jest ladna to milo popatrzec :P tutaj jest podobnie. Jesli radio sie podoba to milo sie na nim pracuje.

Komentarz

• BartekD
                                      Classic
                                      • 2011
                                      • 30

zapomnialem dodac ze chcialbym zeby wyglad radia był nowoczesny. JFK czyli natspeca herberta wg. mnie ma takowy wyglad. Jackson troche kojarzy mi sie z wieza hi fi firmy unitra na pcozatku lat 90 podbny design. Chociaz bebechy pewnie ma wysokiej jakosci, sama cena juz to mowi
                                      Niby co do radia wyglad nie powinien grac zbyt duzej roli ale to jak z kobietami, niby mowimy im, nie patrzymy na wyglad a na wnetrze, ale jednak jak jest ladna to milo popatrzec :P tutaj jest podobnie. Jesli radio sie podoba to milo sie na nim pracuje.
                                      no to juz kwestia gustu a o tym jak wiadomo sie nie dyskutuje
                                      ja kupowalem radio tak zeby dobrze dzialalo a nie patrzylem wogule na wyglad

Komentarz

• lampion
                                        Ambiente
                                        • 2010
                                        • 198
                                        • Octavia II (1Z3)
                                        • CLCB 2.0 TDI CR 140 KM

DAN V8 zgodnie z obietnicą wrzucam fotki jak to wygląda u mnie. Jeżeli chodzi o radyjko to pewnie nie jest bardzo profesjonalne ale redukcję szumów ma (automatyczną i ręczną). Poza tym skanowanie kanałów w poszukiwaniu jakiegoś "ruchu", jakąś funkcję bardzo czułego mikrofonu tzn. jeżeli w aucie masz cicho to nie musisz przystawiać gruszki do ust. I kilka innych ale z nich właściwie nie korzystam. Dla mnie najważniejszym argumentem było zamontowanie radia w sposób estetyczny bez nadmiernego kaleczenia samochodu oraz żeby można było szybko ukryć fakt, że takowe się posiada. Sam oceń rezultat.
                                        Pozdrawiam
                                        Załączone pliki

Komentarz

• DAN V8
                                          Classic
                                          • 2010
                                          • 30

kolego lampion dzieki wielkie za foty. No powiem Ci ze faktycznie wyglada to ciekawie. A jesli chodzi o wyswietlacz w zapalnicze to cos stamtad wyjmowales czy tylko przeciagnales kabel? przy motnazu jakiego kolwiek radia trzeba wyciagnac bebechy...
                                          Czytalem troche o JFK i o albrechcie zdania sa bardzo rozne...

Komentarz

• Enriquez
                                            RS
                                            • 2009
                                            • 7685
                                            • Superb III (3V3)

lampion,

montaż i pomysł pierwsza klasa
                                            Pozdrawiam
                                            Marcin

Komentarz

• locaj85
                                              Rider
                                              • 2009
                                              • 482

ja użytkuję od niedawna YOSAN EXCALIBUR vel LAFAYETTE TRUCER vel Albrecht AE6490,

wygląda to tak :

Komentarz

• lampion
                                                Ambiente
                                                • 2010
                                                • 198
                                                • Octavia II (1Z3)
                                                • CLCB 2.0 TDI CR 140 KM

DAN V8 co do montażu to wyjąć trzeba na początku wszystko, potem trzeba tylko powiększyć lekko dziurkę która jest w kieszonce plastikowej tak żeby przeszedł kabel do panelu radia. Jak komuś się chce to można rozkręcać kabel i przewodziki odlutowywać ja wolałem poszerzyć lekko dziurkę co i tak nie jest widoczne nawet po demontażu. No chyba że ktoś wie i zacznie zaglądać. Aha po drodze napotkałem jeszcze jeden problem tzn. do tej kieszonki trzeba przykręcić mocowanie panelu i to wymaga trochę gimnastyki ale bez tego panel będzie się nam przesuwał w środku. Ale jak sami widzicie jest to możliwe trzeba tylko usiąść i pomyśleć.
                                                Co do radia to powiem szczerze jestem póki co zadowolony tzn. zasięg nie jest za duży bo po mieście zgarnia z max. 8km a poza ok. 12-14km. I teraz zależy kto co woli jedni powiedzą że lipa bo są lepsze ale mi nie zależy żeby było więcej ponieważ czasami poruszam się drogami które biegną wzdłuż głównych i zbieram to co ktoś tam nadaje. Z anteną presidenta sirio (chyba III) spokojnie można rozmawiać na dłuższe trasy, a wjeżdżając do garażu podziemnego nie haczysz po suficie i nie musisz wysiadać przed wjazdem żeby ją zdejmować. Po prostu wjeżdżasz. No i co do estetyki to podświetlenie radia jest takie samo jak w Okci także ładnie się to zgrywa. Aha i co jest najdziwniejsze że ten panel pasuje idealnie w to miejsce jak by był tam zaprojektowany
                                                Jeżeli chodzi o opinie o radiu to sądzę że albrecht zebrał złe swoim wcześniejszym modelem który nie był dopracowany ale myślę, że ten powinien się już sprawdzić.
                                                Pozdrawiam

[ Dodano: Wto 26 Lip, 11 00:33 ]
                                                P.S.Aha nie wiem czy dla wszystkich jest to oczywiste że w tej kieszonce siedzi sam panel. Radio jest zupełnie gdzie indziej. Miejsce można wybrać właściwie gdzie się chce bo przedłużka panelu ma długość ok 2m.
                                                Jeszcze zapomniałem, że do radia trzeba dokupić głośnik zewnętrzny za ok 30 PLN bo prawdą jest, że ten w radiu jest jakiś cichy.

Enriquez dzięki za słowa uznania starałem się jak mogłem

Komentarz

• lj
                                                  Classic
                                                  • 2012
                                                  • 7

Gdzie zamontovac lafayette trucker? Mam radio blues (original).

Komentarz

Pracuję...